Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві урочисто привітали із професійним святом працівників бібліотек (+фото)

29 вересня 2023 року, 12:21

Бібліотекарів столиці привітали із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек, який щорічно відзначається 30 вересня. У Центральній бібліотеці імені Т. Г. Шевченка для дітей заступниця голови КМДА Ганна Старостенко вручила кращим працівникам бібліотечної справи Подяки Київського міського голови та Подяки Департаменту культури КМДА.

«Бібліотека – це місце, покликане популяризувати читання, навчати й розвивати. Проте під час війни в них з’явилися нові ролі, завдання та виклики. Сьогодні бібліотеки в Києві – це території єдності, стійкості, свободи. Наразі вони виконують не лише функцію видачі книжок, а й слугують центром надання інформаційних послуг, психологічної допомоги, у кризові моменти для історії України – й пунктами незламності. На базі бібліотек відбуваються і розмовні клуби, курси з української мови, тут проводять заняття з першої домедичної допомоги, зустрічаються внутрішньо переміщені особи. Всеукраїнський день бібліотек – привід подякувати фахівцям, які попри все продовжують працювати і гідно тримати свій бібліотечний фронт. Бажаю професіоналам своєї справи натхнення, позитиву, злагоди, добра і впевненості в тому, що завдяки бібліотеці Україна стане країною освічених, духовно багатих людей. Нехай усі світлі історії про добро і любов, описані в книгах, здійсняться наяву!» – наголосила Ганна Старостенко.

Як зазначила заступниця голови КМДА, попри війну, розв’язану росією проти України, бібліотеки Києва продовжують розвиватися та втілювати новації – переосмислюється бібліотечні простори, оновлюються сховища та реалізуються сучасні проєкти. Наприклад, проєкт Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки для дорослих м. Києва «Жіноче коло з Tana Sribna» та «Майстерня звуку», де учасники спробують свої сили в рукоділлі та під час творчого процесу отримають психологічну підтримку і поради від майстринь.

За словами Ганни Старостенко, у ці складні часи столичні бібліотеки проявили себе як платформи, що об’єднують і мотивують культурних діячів, волонтерів, небайдужих людей, які готові своєю ресурсністю і бажанням творити гарні справи.

Також під час заходу для фахівців бібліотечної справи організували майстер-класи з виготовлення виробів, які далі передадуть до благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ.

Привітання працівників бібліотек із професійним святом (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]