Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили пам’ятник “Полум’я миру”

06 серпня 2017 року

У Києві відкрили пам’ятник “Полум’я миру”

Сьогодні у столиці з ініціативи Посла Миру Анастасії Зеленської та за участю Королівської родини Габсбург-Лотрінгенів з Австрії відкрили пам'ятник "Полум'я миру". Знаходиться він на вулиці Панаса Мирного 2/44.

«Встановлення цього пам'ятника сьогодні є важливим для України, адже сам він символізує мир. Його відкриття проходило безпосередньо за участі королівської родини з Австрії, і це підкреслює всесторонню підтримку України королівською родиною. Наші країни поєднує  спільне минуле, а сьогодні встановлення цього пам’ятника є надійним підґрунтям для розбудови та укріплення дипломатичних відносин між Україною та Австрією», - зазначила начальник управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київради Марина Чернишова. 

Пам'ятник, як стверджує засновниця організації "Полум'я миру", Герта Маргарет Габсбург-Лотрінген, є одночасно нагадуванням та символом того, що необхідно завжди думати та діяти в ім’я миру.

«Пам'ятник “Полум'я миру” є символом цих вічних цінностей, саме тому його встановлення є прямим нагадуванням про те, що, незважаючи з якої країни чи навіть континенту ми походимо, усі ми прагнемо миру у світі. Пам'ятник зроблено з дерева та каменя, які є найдавнішими матеріалами. Вони символізують стійкість переконань, непохитність та тисячолітню енергію. Вічні матеріали — вічні цінності. “Полум’я миру” - це універсальний, глобальний у всіх сенсах цього слова пам’ятник, головна ідея якого — мир», - зазначила імператорська високість пані Герта Маргарет Габсбург-Лотринген.

Після урочистого відкриття пам'ятник, вперше в Києві у виконанні всесвітньо відомої українсько-шведської піаністки Наталії Пасічник разом із Національним ансамблем солістів "Київська камерата" пролунали композиції двох Моцартів: Вольфганга Моцарта та його сина Франса Ксавера Моцарта, який довгий час свого життя жив і творив в Україні, у Львові.   

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]