Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкриють ще одну «кризову кімнату» для жертв домашнього насильства

31 серпня 2020 року, 17:21

Друга кімната кризового реагування скоро відкриється на лівому березі Києва. У закладі вже розпочалися ремонтні роботи. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Першу «кризову кімнату» ми відкрили три місяці тому на правому березі Києва. За цей час нею скористалися 28 осіб, з яких 16 жінок і 12 дітей. Усі вони постраждали від домашнього насильства з боку чоловіків та батьків. Варто зазначити, що з початку року в місті зафіксовано понад 12 тисяч звернень до поліції стосовно домашнього насильства. Що стосується лівобережних районів, то в них за цей час зафіксовано понад 5 тисяч звернень. Відкриття кімнати кризового реагування на лівому березі дасть можливість оперативно надавати прихисток для постраждалих та врятувати чиєсь життя», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що до створення другої «кризової кімнати» долучилися міжнародні організації, зокрема, Фонд народонаселення ООН та соціально-відповідальний бізнес, за кошти якого відбуваються ремонтні роботи.

Довідково.

Із 1 січня 2020 року в Києві зафіксовано 12 749 до поліції звернень стосовно домашнього насильства. Зокрема, в Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах надійшло 5 008 звернень. Більшість з яких надходять від жінок (віком від 20 до 50 років), зокрема з дітьми (від 0 до 15 років).

Кімната кризового реагування покликана допомогти постраждалим, яким нікуди йти і ситуація дійсно екстремальна. Актуальність кімнат кризового реагування неймовірно висока, адже вчасне вилучення постраждалої особи від кривдника може убезпечити від фатальних наслідків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]