Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відреставровано пам’ятку архітектури

15 січня 2020 року, 11:28

На бульварі Тараса Шевченка на замовлення Департаменту культури завершено реставрацію будинку № 3, що є пам’яткою архітектури і який довгий час знаходився у незадовільному стані, а окремі його частини навіть в аварійному.

«Будівля знаходиться у центрі міста і є однією з візитівок його історичної частини, тож основним завданням для влади міста було зберегти обличчя київської архітектури 19 століття. Довгі роки ми ходили повз пам’ятку і нарешті сьогодні маємо ще одну відреставровану історичну будівлю. Це не просто наша робота, це наша спільна перемога! За останні кілька років у місті реставровано таку кількість пам’яток, скільки не реставрувалось за попередні 23 роки. І це вкотре говорить про відповідальність столичної влади», – прокоментувала завершення робіт директорка Департаменту культури Діана Попова.

Будинок на бульварі Тараса Шевченка, 3 було збудовано 1897-1898 роках і 50 років тому він став пам’яткою архітектури місцевого значення. У 2017-2018 роках тривали роботи з ремонту даху та перекриття, а у 2018-2019 відбулась реставрація фасадів, встановлено системи сніготанення, реставровано балкони. Замінено також водостічну систему, встановлено блискавкозахист.

Міська влада неодноразово наголошувала, що й інші власники історичних будівель мають відповідально ставитись до спадщини. А ті, хто будуть нехтувати збереженням архітектурного вигляду міста, мають сплачувати штрафи або повертати занедбані будівлі у комунальну власність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]