Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці висадили дерева в пам'ять про загиблих Захисників України (+фото)

29 серпня 2023 року, 16:05

У День пам’яті загиблих Захисників України в парку «Прибережний», що в затоці Берковщина, висадили 16 дубів на честь Дмитра Пясецького з позивним «Тяж». Військовий загинув рівно рік тому, 29 серпня 2022 року, під час звільнення населеного пункту на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

Також у сквері на розі просп. Леся Курбаса та вул. Героїв Космосу в пам’ять про полеглих Героїв і Героїнь України з’явилася алея з 20 в’язів. До висадження долучилися рідні загиблих воїнів та військові.

«Висаджувати дерева на честь наших героїв – це почесна традиція та, разом з тим, скорботна. Ми розуміємо, що до нас ще не раз звертатимуться з такими ініціативами. Адже війна, на жаль, триває… Тож зараз розглядаємо можливість виділити чи створити в кожному районі столиці зелену зону, яка стане місцем пам’яті та сили», – зазначає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Вікторія Середіна.

За словами Вікторії Середіної, це мають бути затишні локації з ненав’язливим, проте таким важливим нагадуванням, завдяки кому вистояв Київ і на честь кого ростуть тут дерева.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]