Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві визначили нових перевізників для 8 маршрутів

04 квітня 2018 року, 16:17

У столиці за результатами конкурсу визначили перевізників, які здійснюватимуть перевезення на 8 міських маршрутах. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури.

За словами директора Департаменту Сергія Симонова, конкурс відрізнявся новими умовами, які стосувалися, передусім, збільшення пасажиромісткості автобусів і підвищення їхньої комфортності.

«Наше завдання – осучаснення парку транспортних засобів перевізників і підвищення безпеки пасажирських перевезень. Ми плануємо і вже чимало зробили для запровадження систем дистанційного контролю за роботою рухомого складу та електронних систем оплати проїзду. Крім того, ми звертатимемо увагу на забезпечення умов для пасажирів із інвалідністю – це стосуватиметься як комунального транспорту, так і рухомого складу приватних перевізників. Наша довгострокова мета – справді якісні міські перевезення», – сказав Сергій Симонов.

Також він наголосив, що основна увага конкурсного комітету приділялась дорожньо-транспортним пригодам за участю перевізників та стану аварійності на підприємствах. Це ключові фактори, що впливали на фінальне рішення.

«На всіх об’єктах конкурсу перемогли перевізники з новим рухомим складом, який повністю відповідає основним умовам конкурсу та нормам екологічної безпеки «Євро-5» або перевізники, що взяли на себе інвестиційні зобов’язання щодо оновлення рухомого складу до норм «Євро-5» та встановлених вимог безпеки перевезення пасажирів після перемоги в конкурсі», – додав Сергій Симонов.

Таким чином, нові перевізники почнуть обслуговувати наступні маршрути:

  • №193 «Ж/м Корчувате – Дарницька площа»;
  • №227 «Діагностичний центр – Кадетський Гай»;
  • №459 «Залізничний вокзал «Дарниця» – вул. Підлипка»;
  • №501 «Вул. Милославська – ст. м. «Лісова»;
  • №507 «Залізничний вокзал «Південний» – вул. Сірка»;
  • №517 «Вул. Народного Ополчення – вул. Єфремова»;
  • №582 «Ст. м. «Оболонь» – вул. Приозерна»;
  • №250 «Ст. м. «Позняки» – вул. Олена Пчілки (новий)».

Усього на конкурс було винесено 15 маршрутів. Проте через невідповідність поданої до конкурсного комітету інформації, 7 маршрутів лишилося без перевізників. Ці маршрути будуть винесені на наступний конкурс. Під час проведення конкурсів Департамент транспортної інфраструктури і надалі планує в першу чергу оцінювати перевізників за критеріями безпеки та якості надання транспортних послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]