Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за результатами весняного призову відправили на строкову службу 557 осіб

24 червня 2021 року, 14:45

За результатами цьогорічного весняного призову у столиці на строкову військову службу відправлено 557 осіб. Із них до Збройних Сил України направлені 288 осіб, до Національної Гвардії України – 160 осіб, до Державної прикордонної служби України – 89, до Державної служби спецтранспорту України – 20. Робота комісій у столиці продовжується. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«У квітні-червні у столиці проводили призов на строкову військову службу як важливий елемент формування системи обороноздатності нашої країни. У результаті на службу до військових частин відправлено 557 осіб. На сьогодні надано понад 6 тисяч відстрочок по призову через низку обставин, зокрема, з причин наявності таких членів родини, яким необхідне піклування – непрацездатних, неповнолітніх, людей із інвалідністю, з причин навчання на денній формі тощо. Також передано в запас майже 4 тисячі призовників», – сказав Петро Пантелеєв.

За словами військового комісара Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Сергія Клявіна, цьогорічний призов пройшов у плановому режимі, без позаштатних подій, явка громадян на призовні дільниці достатньо висока – понад 12 тисяч громадян.

«За станом здоров’я, рівнем освіти та низкою інших рис відібрано 557 громадян для проходження строкової служби. Понад 10 тисяч громадян визнали придатними для проходження служби, з яких 6 тисяч осіб отримали відстрочку, надавши відповідні документи. Як правило, це підтвердження того, що людина у процесі здобуття освіти, необхідність відтермінування за станом здоров’я чи сімейними обставинами», – поінформував Сергій Клявін.

Телефони гарячої лінії Командування Сухопутних військ Збройних Сил України: 093 823 07 70, 066 823 07 70, 068 823 07 70 (WhatsApp, Telegram, Viber). За цими телефонами можна звернутись щодо непрофесійної діяльності посадових осіб ТЦК, вимагання неправомірної вигоди, негідної поведінки зі сторони працівників чи військовослужбовців ТЦК та СП. Щоденно, крім суботи та неділі, з 09:00 до 18:00. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]