Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві займуться розвитком публічного простору

29 квітня 2016 року, 13:19

У Києві займуться розвитком публічного простору. Про це заступник голови КМДА Олексій Резніков повідомив під час круглого столу з питань оформлення публічних просторів Києва.

Олексій Резніков сказав, що в якомусь сенсі семантично публічний простір є показником якості життя у місті. За суттю, публічний простір – це саме місто: будівлі, вулиці, парки, сквери тощо. Усвідомлення та захист публічного простору – це ознака демократичного суспільства.

Олексій Резніков також додав, що завдяки врегулюванню та нормативній дефініції поняття «публічний простір» і громада, і влада зможуть юридично захистити й знищення культурної та історичної спадщини міста.

«Сьогодні поняття публічного простору ніяк не визначено. Я готовий бути провідником саме в правовому розумінні впровадження такої ініціативи. Це означитиме, якщо, наприклад, хтось придбав у власність історичну будівлю, він не може порушувати простір. Якщо його порушено, міська влада має право покарати його штрафом – спочатку один розмір, через певний час, якщо не виконано умови, – в десятикратному еквіваленті і так далі. У власника лише два варіанти вирішення цього питання: або сплачувати великі штрафи, або спрямувати кошти на реставрацію будівлі. Немає коштів – на продаж, і нехай займається той, хто спроможний реставрувати будівлю», – додав Олексій Резніков.

Він додав, що правила «використання» і порушення публічного простору має стосуватися й оформлення балконів, і вивісок, і реклами тощо.

Олексій Резніков під час круглого столу звернувся до всіх небайдужих експертів, урбаністів, фахівців із пропозицією долучитися до робочої групи і спільно попрацювати над юридичним та фактичним оформленням «публічного простору».

Протягом літа робоча група працюватиме над концепцією та створить доктрину публічного простору, а восени документ буде внесений до Київради.

Також розглядається варіант прийняття концепції «публічний простір» у рамках нового Статуту Києва.

Нагадаємо, що Олексій Резніков повідомив про наміри Києва розробити та затвердити новий Статут Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]