Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві зменшилась кількість злочинів з розрахунку на 10 тисяч населення

23 липня 2019 року

У Києві зменшилась кількість злочинів з розрахунку на 10 тисяч населення

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції депутати заслухали інформацію стосовно стану правопорядку, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Києва за перший квартал 2019року.

Відтак, за даними столичної поліції, правоохоронці за 6 місяців2019 року здійснили 340 тисяч виїздів на місце злочину. Це приблизно 1800 викликів на добу. У середньому щоденно у столиці реєструється 160 кримінальних правопорушень.

«Продовжується тенденція зменшення розбійних нападів. Пограбувань сталося майже на 400 менше, ніж за перше півріччя минулого року. Також було менше на 14 фактів навмисних убивств. Зафіксовано і зменшення крадіжок, особливо квартирних. За перше півріччя їх сталося на чверть менше, ніж минулого року. Загалом маємо позитивну динаміку по злочинах майнової спрямованості. Наприклад, якщо на добу в 2016 року ставалося 17 грабежів, то зараз 5», - зазначив начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

Загалом, за підрахунками поліції, у столиці фіксується 99 злочинів на 10 тисяч населення. У 2018 році цей показник складав 113 протиправних діянь.

«Розкриття злочинів становить 25%. Навмисні вбивства розкриті майже на 95%. Слідчими підрозділами направлено до суду майже 7900 кримінальних проваджень. Значну частину злочинів скоюють не мешканці Києва, переважно іноземці. За перше півріччя іноземні громадяни вчинили 400 протиправних дій, здебільшого це представники Молдови, Грузії, Азербайждану та інших країн», - зауважив Андрій Крищенко.

За його словами, також поліція значну увагу приділяє незаконному обігу зброї. З початку року у Києві було вилучено 130 пістолетів, 19 гвинтівок та рушниць, 6 автоматів, 41 ручний протитанковий гранатомет, 3 кулемета, 93 гранати, 24 кг вибухівки.

Згідно з даними поліції, за перше півріччя в Києві було виявлено 18 груп, які займалися збутом наркотиків. Загалом було вилучено наркотиків загальною вартістю на 60 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]