Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’явиться близько сотні інспекторів із паркування до кінця року

22 травня 2019 року

У Києві з’явиться близько сотні інспекторів із паркування до кінця року 

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати підтримали проект рішення, відповідно до якого місто має забезпечити інспекторів з паркування спеціальним одягом.

Передбачається, що затвердити опис та зразки відповідного спецодягу має Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА). З міського бюджету на забезпечення інспекторів з паркування зимовою та літньою формою, а також посвідченнями заплановано виділити 1,2 млн грн.

«Зараз, на початковому етапі, на вулицях столиці працюють близько десятка інспекторів з паркування. Контролюють вони переважно Печерський, Шевченківський та Голосіївський райони Києва. До кінця року спеціалістів має побільшати в кілька разів. Тоді матимемо повне охоплення міста. Наразі інспектори фіксують за допомогою сертифікованого обладнання порушення правил зупинки, стоянки, паркування автівок і виписують штрафи. На черзі третій етап – здійснення тимчасового затримання транспортного засобу», зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

Нагадаємо, згідно із рішенням Київської міської ради «Про уповноваження посадових осіб (інспекторів з паркування) Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА)», у столиці загалом працюватиме близько 100 інспекторів.

Проект рішення мають винести на одне із пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]