Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

11 жовтня 2018 року

У Києві з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали  перейменування столичної вулиці.

Відповідно до рішення, вулиця Мельникова, що знаходиться у Шевченківському районі, носитиме ім’я Юрія Іллєнка.

Перейменування пройшо громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО. Зміну назви вулиці Мельникова підтримали 1490 громадян. Це 67% тих осіб, які долучилися до голосування.

Юрій Іллєнко – талановитий український кінорежисер, кінооператор, сценарист, актор, продюсер, автор неперевершених кінострічок "Криниця для спраглих", "Білий птах з чорною ознакою", "Лебедине озеро. Зона", "Молитва за гетьмана Мазепу". Іллєнко – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Державної премії імені Олександра Довженка за внесок у кіно, академік Академії мистецтв України, єдиний з України академік Європейської кіноакадемії, кінопедагог. Був одним із творців нового напряму в кінематографі — "українського поетичного кіно". 

Рішення підтримали 63 депутати.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]