Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’являться комунальні ресурсні центри для новостворених ОСББ

08 лютого 2018 року

У Києві з’являться комунальні ресурсні центри для новостворених ОСББ

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали у першому читанні проект рішення “Про організацію ресурсних центрів створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на базі комунального концерну “Центр комунального сервісу”. 

Відтак, пропонується створити на базі комунального концерну «Центр комунального сервісу» центри для ОСББ. Вони діятимуть за принципом «єдиного вікна» і допомагатимуть об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків у питаннях реєстрації та функціонування. Зокрема киянам пропонуватимуть безкоштовний юридичний і бухгалтерський супровід.

“Люди створюють ініціативну групу і їх радісно приймають у центрі обслуговування споживачів за комунальними послугами. Там спеціально працюють професіонали, які забезпечують цих людей всіма необхідними документами (надають інформацію з реєстрів, формують документи та оформлюють їх розсилку тощо) за кошти з міського бюджету. Крім того, ці люди забезпечують новостворене ОСББ місцем для установчих зборів, бухгалтерськими і юридичними послугами впродовж перших місяців існування ОСББ», – зазначила співавтор відповідного документу, депутат Київради Наталія Манойленко.

Передбачається, що допомога надаватиметься при підготовці і проведенні загальних зборів жителів; розробці статуту ОСББ; проведення держреєстрації ОСББ та їх реєстрації як неприбуткової організації. 

Проект рішення у першому читанні підтримали 87 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]