Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА відбувся ІІ Київський Форум М18: «Менші 18 – ми можемо більше!»

13 листопада 2017 року, 19:13

 

12 листопада у Київській міській державній адміністрації у рамках Європейського тижня місцевої демократії відбувся ІІ Київський дитячо-юнацький форум «Менші 18 – ми можемо більше!».

Учасниками Форуму стали учні шкіл та закладів професійної освіти столиці, яким ще не виповнилося 18 років, але які мають чи прагнуть мати активну громадську позицію, хочуть спілкуватися з місцевими політиками, представниками столичної влади, депутатами Київради, впливати на формування і реалізацію молодіжної політики в місті. Вони мають власне сміливе бачення того, як вирішувати проблеми міста. Це свідомі юні громадяни, які вже сьогодні хочуть знати, як працює місцеве самоврядування, і як вони можуть брати участь у політичному та культурно-соціальному житті міста.

Київський дитячо-юнацький форум набув резонансу серед молодого покоління. Цього року у заході взяло участь понад 2 тисяч дітей.

Форум урочисто відкрили секретар Постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Наталія Шульга та аташе з питань культури Посольства Федеративної Республіки Німеччини Даніель Ліснер.

Під час Форуму діти мали можливість поспілкуватися з депутатами Київради та поставити запитання, що хвилюють молодь сьогодні.

До участі у брифінгу з молодим поколінням долучились: Олесь Маляревич, Юлія Ярмоленко, Максим Конобас (депутатська фракція «Солідарність»), Наталія Шульга, Вадим Васильчук (депутатська фракція «Об’єднання «Самопоміч»), Ваган Товмасян, Олександр Поживанов (депутатська фракція «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») та Алла Шлапак (депутатська фракція «Єдність»).

Також депутати стали членами журі конкурсу дитячих ініціатив і проектів «Якби мером Києва був/була я!», в якому першість виборола команда Дніпровського району із соціальним проектом «Платформу «без меж» для дітей із особливими потребами».

Із вітальним словом до молоді звернулись директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, ініціатор проекту М18 в Україні – голова громадської організації «Агенція розвитку освітньої політики», директор Київського ліцею бізнесу Людмила Паращенко та проектний менеджер громадської організації DRА з Берліна Роман Ельснер.

Зірковими учасниками форуму стали телеведучий, шоумен Олександр Педан, український письменник Любко Дереш та учасник гурту «The same toy» Станіслав Занкевич, поділились із молоддю власною історією успіху та презентували свої громадські проекти та ініціативи.

Окрім того, у рамках Форуму відбувся круглий стіл за участю міжнародних експертів «Розвиток громадянської активності дітей і молоді: методи і можливості», у якому взяли участь депутати, управлінці, лідери громадських організацій, керівники навчальних закладів, які впроваджують молодіжні проекти та ініціативи з громадянської освіти та політичної просвіти молоді.

Учасники Форуму мали змогу взяти участь у майстер-класах, квестах та воркшопах від навчальних закладів столиці. Більше 20 майданчиків із різноманітними активностями працювали одночасно у Колоній залі Київської міської державної адміністрації.

Діяльність Форуму забезпечували діти, а саме: волонтери та модератори, артисти та ведучі, юні тренери та журналісти.

Ідея Форуму була всебічно підтримана столичною владою та громадськістю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]