Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У комунальних закладах середньої освіти будуть забезпечувати безоплатним харчуванням дітей з інвалідністю

24 листопада 2022 року, 18:51

Дітей з інвалідністю будуть забезпечувати безоплатним харчуванням у комунальних закладах середньої освіти. За відповідне рішення проголосували 78 депутатів Київської міської ради.

Як зазначила заступниця голови КМДА, депутатка Київської міської ради Ганна Старостенко, у дітей повинно бути раціональне харчування, яке відповідає фізіологічним потребам їхнього організму.

«Питання організації харчування дітей в закладах освіти під час війни залишається актуальним, оскільки навчання потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. На законодавчому рівні з незрозумілих причин залишено поза увагою розв'язання питання пільгового забезпечення харчуванням дітей із інвалідністю, які можуть навчатись у загальних класах, але мають особливі потреби в харчуванні. Тому було прийнято рішення, яке передбачає забезпечення у комунальних закладах загальної середньої освіти дітей з інвалідністю харчуванням за рахунок коштів бюджету міста Києва», – розповіла Ганна Старостенко.

Вона додала, що міська влада продовжує встановлювати додаткові соціальні гарантії для дітей у столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]