Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У квітні столиця відзначить Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

20 березня 2019 року, 12:21

Із метою гідного вшанування пам’яті загиблих, консолідації зусиль влади та громадянського суспільства навколо історії боротьби українського народу за свою свободу у період Другої світової війни у столиці відзначать Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів у 2019 році. У КМДА затверджено відповідний план заходів із підготовки та відзначення цього дня.

11 квітня відбудеться церемонія покладання квітів на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Цього ж дня у Київському міському Палаці ветеранів (вул. Бастіонна, 11) проведуть тематичну зустріч ветеранів війни – колишніх в’язнів фашистських таборів «Опалені душі і серця» та концерт-реквієм.

11-25 квітня триватиме виставка архівних документів до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів.

12 квітня проведуть лекції для учнів загальноосвітніх шкіл м. Києва «Голокост. Концентраційні табори», «Концентраційний табір – табір-в’язниця Терезін».

У квітні триватиме цикл інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських таборів.

У навчальних закладах протягом квітня організують уроки-реквієми, мітинги, виховні години, перегляди кіноматеріалів, фотовиставки, художні та документальні експозиції. Також заплановані зустрічі учнівської молоді з колишніми в’язнями фашистських таборів, тематичні засідання за круглим столом, творчі мистецькі заходи, дослідницькі проекти, просвітницькі заходи, екскурсії, покладання квітів до пам’ятників в’язням фашистських таборів.

Заходи до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів триватимуть у всіх районах столиці.

На час проведення заходів буде забезпечено чергування бригади швидкої (екстреної) медичної допомоги, охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]