Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У лютому демонтовано 1442 незаконних рекламних засоби

04 березня 2019 року, 13:10

Протягом лютого у столиці демонтовано 1442 незаконних рекламних засоби (РЗ), серед яких 960 одиниць демонтували їхні власники.

Так, було демонтовано наступні типи РЗ у кількості: банер – 246; вивіска – 434; електронне табло – 15; елементи благоустрою – 1; конструкція на даху – 24; кронштейн – 245; лайтпостер, що стоїть окремо, – 15; лайпостер на фасаді – 1; прапор, прапорець – 5; телевізійний екран на фасаді – 1; тимчасова виносна спеціальна конструкція – 114; тумба, що стоїть окремо, – 22; холдер – 214; щит на фасаді – 4; щит, що стоїть окремо, – 82.

Нагадаємо, що упродовж 2018 року в Києві було демонтовано 16 805 рекламних конструкцій.

Протягом січня у столиці демонтовано 1317 незаконних рекламних засобів.

Реформа у сфері розміщення реклами впроваджується завдяки Правилам розміщення рекламних засобів у м. Києві. Правила розміщення рекламних засобів засновані на п’яти принципах: безпека, комфорт, естетичність, законність і доступність.

Окрім того, аби унеможливити розміщення наземних РЗ у хаотичному порядку, визначені конкретні місця – крапки для їх монтажу, заборонено низку типів РЗ на кшталт перетяжок-транспарантів, холдерів, штендерів тощо.

Правила уточнюють дозволені та заборонені формати конструкцій і їхні розміри; велика увага приділена безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП; у розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від їхнього розміру: між найменшими (сіті-лайтами) від 40 метрів і до 150 метрів між великими (біл-бордами).

 

Довідково.

 

Звітність про роботу КП «Київреклама» можна отримувати за посиланням http://www.kievreklama.kiev.ua/demontazh/. Також на сайті комунального підприємства можна перевірити законність тієї чи іншої рекламної конструкції та долучитися до проекту «Я – інспектор».

Окрім того, за ініціативи начальника управління з питань реклами Олександра Смирнова впроваджено реєстр включених на демонтаж РЗ. Із відповідним переліком, який оновлюється кожні три дні, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]