Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У новій програмі «Освіта Києва» на розвиток галузі передбачено 5,2 млрд грн

03 квітня 2019 року, 17:11

Підсумки реалізації Міської цільової програми «Освіта Києва. 2016-2018» та важливі стратегічні напрями наступної – були представлені у публічному звіті під час розширеного засідання Колегії Департаменту освіти і науки.

Абсолютно новим у Міській цільовій програмі 2016-2018 років стали підтримка найкращих педагогічних практик, навчальних закладів та учнів через гранти Київського міського голови, ремонти спортивних залів із повною заміною обладнання на сучасне, ремонти спортивних майданчиків у дитячих садочках, створення єдиного інформаційно-освітнього простору закладів освіти комунальної форми власності та багато іншого.

Під час засідання Колегії заступник голови КМДА Валентин Мондриївський презентував стратегічні напрями розвитку освіти у міст Києві на 2019-2023 роки. Перш за все, це – зміни в адміністративній частині, харчуванні, безпеці в освітніх закладах та реалізація проекту «гроші ходять за дитиною».

«Хочу зауважити, що якщо попередня Програма була здебільшого програмою функціонування та утримання галузі, то нова – має стати Програмою розвитку. Бо лише за порівнянням фінансових показників її обсяг зріс удвічі – із 2,5 млрд грн до 5,2 млрд грн», – підкреслив Валентин Мондриївський.

У планах забезпечити справедливу (за ступенем потреби) черговість проведення ремонтних робіт у закладах освіти. У той же час, місто хоче дати можливість директорам освітніх закладів більше зосередитися на професійній роботі, а саме: організації навчального процесу. То ж у районних управліннях освіти буде модернізовано інженерні групи, які здійснять професійне обстеження технічного стану освітніх споруд і визначать, які роботи та у якій черговості мають бути проведені у найближчі роки. З метою зробити цей процес більш прозорим, уже розпочато роботу над електронною карткою «Матеріально-технічних потреб освітніх установ».

У сфері харчування запропоновано новий Порядок, який має посилити контроль над його якістю. Три можливі моделі організації харчування – традиційно діюча, кейтеринг, забезпечення напівфабрикатами – будуть розглядатися і надалі. Варіанти реалізації від потужного підприємства до міні-цехів, більше будуть схожі на міні-кулінарні цехи, ніж їдальні у звичному нам розумінні.

«Наша цільова аудиторія – діти, і ми повинні зробити все можливе, аби нашим дітям було смачно, а також безпечно харчуватися у садках та школах. Для ефективного використання бюджетних коштів ми вже напрацювали чіткий план змін у постачанні якісних продуктів», – додав Валентин Мондриївський.

Особливу увагу в обговоренні приділили проекту «Гроші ходять за дитиною», який у минулому році практично одноголосно був підтриманий Київською міською радою. На сьогодні у столиці вже укладено понад 70 угод про співпрацю із приватними закладами дошкільної освіти. Тепер коли головним критерієм вибору садочка стає якість закладу та рівень навчання, комунальним дитячим садкам доведеться стати конкурентоздатними.

У питанні безпеки у закладах освіти наступним кроком після встановлення тривожних кнопок та камер відеоспостереження буде запровадження груп швидкого реагування та фізичної охорони силами працівників КП «Муніципальна охорона». Також особлива увага буде приділятися огорожам шкіл та дитячих садків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]