Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У парку «Веселка» висаджено композицію за мотивами «Нової хвилі Піта Удольфа»

23 липня 2021 року, 17:00

У парку «Веселка» в Шевченківському районі створено композицію із багаторічних рослин, як це роблять у Нідерландах. Її загальна площа 1000 кв. м Висаджено 13 тисяч рослин. Це українсько-нідерландський проєкт, який КО «Київзеленбуд» втілив у життя.

Генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король зазначає, що підхід Нідерландів до створення квітників та садів вже добре відомий у всьому світі. Зокрема, в останні роки світ захоплюється «Новою хвилею» Піта Удольфа, нідерландського ландшафтного дизайнера, який висаджує композиції із невибагливих багаторічних трав.

«Ідеї Піта Удольфа про створення композицій, які б виглядали природно й спонтанно, витісняють звичні нам чіткі лінії. Разом із тим, ця спонтанність – результат клопіткої роботи: підбір рослин з урахуванням місцевості, їх поєднання, створення схеми й висадження, відповідно до неї, правильний  догляд», – розповідає Олексій Король.

Для парку «Веселка» нідерландці обрали переважно  квітучі рослини. Основний акцент буде на лілійниках, астильбі, ехінацеї, козельцях східних та айстрах. Їх доповнюватимуть еупаторіум, живокіст, чистець, рудбекія, герань «Розанна», геленіум (осінній), манжетка м’яка, суховершки великоквіткові, гірчак свічковидний та котяча м’ята. А щоб розбавити квіткове розмаїття, додали просо прутовидне, вівсяницю сизу та осоку охименську. 

Наступного року можна буде вже милуватися різнобарвною композицією з весни до осені.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]