Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Подільському районі за новітніми технологіями побудують дитячу музичну школу

12 березня 2018 року, 9:05

У Подільському районі на проспекті Свободи, 5 за новітніми технологіями побудують дитячу музичну школу, яка одночасно зможе прийняти 160 учнів. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

Проектом передбачено будівництво триповерхової будівлі з класами для проведення занять і двома концертними залами.

Замовником робіт визначено Подільську районну в м. Києві державну адміністрацію, яка має обрати генеральні проектну та підрядну будівельну організації, а проектну документацію та виконавчі креслення надати на розгляд до Департаменту містобудування та архітектури для занесення до бази містобудівного кадастру столиці. Земельно-правові питання буде вирішено згідно чинного законодавства. Фінансування будівництва здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів – у рамках Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020.

Дитячу музичну школу № 12 було засновано 1964 року та розміщено в приміщенні середньої школи № 34. У 1994-му, у звʼязку із реконструкцією будівлі, музичну школу було тимчасово перенесено на 2-й поверх ЖЕКу № 704 в переобладнане для проведення учбових занять приміщення. 8 листопада 2007 року було прийнято рішення Київради про надання земельної ділянки Київській дитячій музичній школі № 12 для будівництва, експлуатації та обслуговування дитячої музичної школи на просп. Свободи, 5 у Подільському районі. А в 2009 році отримано державний акт на право постійного користування цією земельною ділянкою.

Наразі в школах естетичного виховання 2631 учень отримує спеціалізовану музичну, художню та хореографічну освіту, із них 2182 – за рахунок бюджету та 449 – за рахунок груп самоокупності. Нині конкурс до деяких музичних шкіл (№ 12, № 31, № 35, школи мистецтв ім. С. Турчака) складає понад 10 осіб на місце.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]