Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках програми «Електронна столиця» у Києві встановили понад 3700 відеокамер

25 травня 2017 року

У рамках програми «Електронна столиця» у Києві встановили понад 3700 відеокамер

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати заслухали звіт директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) про виконання комплексної цільової програми «Електронна столиця» та використання бюджетних коштів на реалізацію цієї програми.

За даними відповідного Департаменту, минулого року для реалізації програми «Електронна столиця» було заплановано майже 154 млн гривень, з яких витрачено 129 млн гривень. Процент освоєння 84,2%, економія – 2,9 млн гривень. Не освоєно більше 21,4 млн гривень.

“Фактична реалізація програми та заходів фактично була розпочата у другому півріччі. Це було пов’язано з тим, що тільки тоді ми отримали фінансування і тендерні процедури відбувались за електронною системою «Прозорро». Маємо гарне досягнення — у минулому році ми побудували міський дата-центр на Дегтярівській, 37, на якому розміщені інформаційні ресурси і в подальшому будуть акумулюватись усі інформаційні системи, які функціонують в Києві”, - зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

У рамках програми було створено ядро системи відео спостереження. Зокрема, було встановлено 3 763 камери на об’єктах соціально-культурного побуту. Це дитячі садки, школи, лікарні, бібліотеки, театри; на мостах та центральній частині міста.

“Створена також система оповіщення в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Уже зараз мешканці можуть підписатись та оперативно утримувати всю інформацію на електронну пошту та за допомогою SMS про надзвичайні ситуації. Заключені договори з операторами мобільного зв’язку”, - повідомив Юрій Назаров.

За його словами, досі у Києві не було єдиного реєстру мешканців, які зареєстровані у місті. Наразі його розроблено і запущено, таким чином спрощено процедуру реєстрації містян. Її вдалося скоротити з одного місяця до 5-10 хвилин. Окрім того, місто поступово відмовляється від програмних продуктів країни-агресора.

“Уже у минулому році ми зрозуміли, які загрози веде діяльність КМДА при впровадженні російських програмних продуктів. Уже тоді почали перехід на вітчизняний програмний продукт і зараз ми впровадили систему у 10 керуючих компаніях, у КП “ГІОЦ”, Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій та Департаменті фінансово аудиту та контролю”, - наголосив Юрій Назаров.

Також Департамент створив систему консолідації фінансової звітності. І наразі можна дуже швидко зібрати усю фінансову звітність комунальних підприємств. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]