Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Солом’янському районі відкрили пам’ятник воїнам-афганцям

24 грудня 2019 року, 12:45

У «Парку захисників України» на вулиці Вінницькій у Солом’янському районі відбулось урочисте відкриття меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Вшанувати пам’ять земляків, чиї імена назавжди викарбувані на монументі, прийшли сотні людей – бойові побратими, їхні родини, небайдужі кияни. Про це повідомили у Солом’янській РДА.

«Щиро вдячна Спілці ветеранів Афганістану Солом’янського району, яка запропонувала увіковічнити пам’ять наших воїнів-афганців, і з якою ми пройшли тернистий шлях, щоб втілити ідею в життя. Для всіх нас це справді знакова подія, адже через війну в Афганістані пройшли 500 солом’янців. Із них 15 бійців до рідних домівок не повернулись. Я хочу побажати всім миру, щоб наші діти про війни дізнавались лише з історії і ніколи не бачили ці біди наяву», – сказала заступниця голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко.

На честь загиблих воїнів-інтернаціоналістів біля пам’ятника усі охочі висадили саджанці берези, яка здавна вважається символом відважних і незламних вояків.

У грудні 2019 парк на вулиці Вінницькій за рішенням Київради офіційно найменовано «Парком захисників України».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]