Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному метро розмістять соціальну рекламу про захист першоцвітів

31 січня 2018 року

У столичному метро розмістять соціальну рекламу про захист першоцвітів

На лайтбоксах ескалаторів станцій метрополітену міста Києва з’явиться соціальна реклама проти незаконної торгівлі дикими ранньоквітучими рослинами. Відповідне звернення управління екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради (КМДА) підтримала сьогодні постійна комісія КМР з питань екологічної політики.

Згідно з дорученням профільної комісії, управління екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища спільно з Департаментом суспільних комунікацій виконавчого органу Київради (КМДА) мають підготувати макети та текстові повідомлення соціальної реклами для розміщення у Київському метрополітені.

“Наразі наше завдання — не допустити торгівлю червонокнижними рослинами. Вже попередньо підготовлені оголошення, тексти, плакати для того, щоб привернути увагу громадян до цієї проблеми. Також ми будемо звертатися до контролюючих органів і Нацполіції”, - зазначив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

“Ми доручити КО “Київзеленбуд” підготувати наказ щодо посилення контролю за охороною та збереженням видів раньоквітучих рослин та тих, які занесені до Червоної книги України. А районні держадміністрації мають посилити контроль щодо попередження та припинення правопорушень, пов'язаних з незаконною реалізацією первоцвітів. Також необхідно провести роз'яснювальну роботу з керівництвом підприємств та установ торгівлі”, - повідомив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Окрім того, інформація про збереження раньоквітучих рослин має з'явитися на офіційних веб-сайтах РДА, а також на сайті Київської міської державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]