Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці готуються до святкування Дня сусіда

23 квітня 2019 року

У столиці готуються до святкування Дня сусіда

Постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики сьогодні підтримала План заходів щодо підготовки та відзначення в місті Києві Дня сусіда у 2019 році. Свято проходитиме у столиці вперше. За рішенням Київради воно відбуватиметься щорічно у третю суботу травня.

Відтак, районні адміністрації повинні популяризувати подію та максимально поінформувати киян. Департамент культури та освіти КМДА мають організувати просвітницькі заходи, присвячені Дню сусіда.

За словами ініціатора свята, депутата Київради Людмили Костенко, День сусіда  – вагомий та вкрай необхідний соціальний захід.

«Це не просто знайомство із жителями свого будинку. В його корінні набагато глибша суть: люди організовуються і влаштовують, приміром, спільні домашні дитячі садочки, допомагають малозабезпеченим сусідам, вирішують проблеми із працевлаштуванням. З 2003 року День сусіда став загальноєвропейською практикою і сьогодні він відзначається у 50-ти країнах світу. Я сподіваюся, що дане міське свято стане хорошою практикою, та навіть більше – традицією, і для нашого Києва та його мешканців», – підкреслила Людмила Костенко.

У рамках Плану заходів, Департамент охорони здоров’я  КМДА повинен передбачити наявність екстреної (швидкої) медичної допомоги. Порядок під час святкування – за  Головним управлінням Національної поліції у місті Києві.

З 2020 року підготовку заходів до Дня сусіда буде включено до міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2020-2022 рр».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]