Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці хочуть реорганізувати міський центр крові

30 серпня 2017 року

У столиці хочуть реорганізувати міський центр крові

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати погодили проект рішення, який передбачає утворення комунального некомерційного підприємства “Київський міський центр крові”. Це планується за рахунок злиття державного підприємства “Дорожна станція переливання крові Південно-Західної залізниці” та Київського міського центру крові.

За підрахунками Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київради (КМДА), злиття дозволить створити єдину потужну службу крові, яка зможе збільшити об’єми заготівлі донорської крові та при цьому мінімізувати фінансові витрати зі столичного бюджету. Злиття двох структур також необхідне, оскільки Київський міський центр крові має застаріле майно, а після реорганізації, за структурою буде закріплено обладнання та устаткування державного підприємства “Дорожна станція переливання крові Південно-Західної залізниці”.

“Оснащення Київського міського центру крові апаратурою і обладнанням знаходиться на рівні 80-90 років. Протягом останніх 12-ти років матеріально-технічна база не оновлювалась. Обладнання морально застаріло. Загалом зношеність основних фондів служби крові досягла 85-95%. За рахунок об’єднання закладів та введення централізованого обстеження заготовленої донорської крові частково вирішиться питання кадрового дефіциту. Брак лікарів та медперсоналу лабораторної служби одного закладу буде покрито за рахунок профільних працівників іншого”, - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київради (КМДА) Дмитро Турчак.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань власності. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]