Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці не виявлено жодного випадку коронавірусу 2019-nCoV – Микола Поворозник

28 січня 2020 року, 16:25

У столиці не виявлено жодного випадку нового коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу.

«Місто повністю готове і технічно, і технологічно надавати кваліфіковану медичну допомогу. Звертаюся до киян із проханням не займатися самолікуванням і при виявленні симптомів захворювання звертатися до сімейного лікаря телефоном, аби знизити рівень поширення хвороби», – закликав Микола Поворозник.

Він нагадав, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила рекомендації щодо спалаху нового коронавірусу 2019-nCoV. Наразі основними клінічними ознаками та симптомами, про які повідомляли у зв’язку із новим коронавірусом, є гарячка, утруднене дихання та рентгенограма грудної клітки, що показує двосторонні інфільтрати легень.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до Близькосхідного дихального синдрому (MERS) та тяжкого гострого респіраторного синдрому (ГРВІ). У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання до, під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та поділитися історією подорожей з ним.

Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передавання цілої низки хвороб передбачають гігієну рук та практику безпечного харчування:

  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
  • уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте його про свої попередні подорожі;
  • у разі відвідування базарів у регіонах, де зараз фіксують випадки появи нового коронавірусу, уникайте безпосереднього незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, що контактують із тваринами;
  • уникайте споживання сирих тваринних продуктів і страв без належної термообробки, обережно поводьтеся із сирими м’ясом, молоком чи органами тварин, щоб уникнути перехресного забруднення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]