Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці презентували проєкт нової міської цільової програми «Київ – місто рівних можливостей»

06 вересня 2021 року, 13:25

У Києві розробили проєкт нової міської цільової програми «Київ – місто рівних можливостей», яка спрямована на впровадження гендерної рівності в усіх сферах життєдіяльності міста, відповідно до потреб жінок та чоловіків або їх груп. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час засідання Експертної ради з питань гендерної інтеграції.

Нова програма покликана реалізувати політику гендерної рівності в усіх аспектах життя. Але мова йде, перш за все, не про гендерні квоти, а про гендерний підхід до втілення міських програм. Нова Програма поєднує у собі комплекс завдань і заходів, спрямованих на виконання зобов’язань, взятих у рамках добровільного приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Також програма сприятиме виконанню й інших національних програмних документів та взятих міжнародних зобов’язань у сфері гендерної політики та протидії дискримінації», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що проєкт програми виноситься на обговорення, та закликала експертів у сфері гендерної рівності долучатися зі своїми пропозиціями.

Програма «Київ – місто рівних можливостей» має на меті вирішити наступні проблеми гендерно-збалансованого підходу:

  1. Підвищити рівень професійних компетентностей державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та фахівців установ комунальної власності у сфері планування та виконання заходів із забезпечення політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
  2. Збільшити частку жінок на керівних посадах Київської міської державної адміністрації та районних в м. Києві державних адміністрацій.
  3. Розширити доступ жінок до процесів прийняття рішень на всіх рівнях, зокрема, у мирних переговорах, діяльності щодо встановлення миру, реінтеграції та примирення; участі у виборах (як кандидаток, так і виборниць), суспільно-політичній діяльності.
  4. Удосконалити систему збору показників, розподілених за статтю, посилити навички роботи працівників Київської міської державної адміністрації та районних в м. Києві державних адміністрацій із цими даними.
  5. Підвищити рівень гендерної культури киян щодо протидії дискримінації та сексизму, зменшити прояви хибного розуміння сутності гендерної рівності та актуальності впровадження гендерної політики у м. Києві.
  6. Створити ефективну систему співпраці Київської міської державної адміністрації та районних державних адміністрацій у м. Києві з організаціями громадянського суспільства, міжнародними організаціями-партнерами щодо питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]