Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розпочали серію майстер-класів із обрізування зелених насаджень

15 березня 2019 року, 16:39

Сьогодні працівники комунального об’єднання «Київзеленбуд» і районних підприємств, а також відомий арборист і фітопатолог Ігор Сінгер продемонстрували техніку виконання обрізання дерев у міських умовах.

Відкритий майстер-клас відбувся на території Голосіївського парку, де на кронах дерев необхідно провести санітарну обрізку.

Експерти зосередились на ключових правилах обрізування зелених насаджень міста, що дозволить організувати більш ефективну та цілеспрямовану роботу фахівців КО «Київзеленбуд».

Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований зазначив, що подібне навчання проводять задля підвищення професійної майстерності та контролю якості роботи працівників.

«Головна мета обрізування крон дерев – це збереження зелених насаджень і утримання їх у здоровому впорядкованому стані. Обрізуванню підлягають види дерев, які мають сухі чи аварійні гілки, суховершинність, ознаки ураження хворобами чи омелою білою, а також ті, що потребують формування крони», – додав Андрій Мальований.

«Усі ми були свідками подій вівторка, коли шквальний вітер 25-30 м/с зламував дерева, білборди, як сірники. Районним комунальним підприємствами з утримання зелених насаджень було зафіксовано 162 випадки пошкодження дерев. Цикл майстер-класів із арбористами, фітопатологами та спеціалістами в галузі захисту та правильного розвитку зелених насаджень – це старт нової кампанії, яка покликана отримати в результаті злагоджену роботу громадськості та працівників комунальних підприємств з утримання зелених насаджень із питань фахового кронування дерев», – зазначив голова Постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]