Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці стартував перший київський тиждень мистецтва Kyiv Art Week

16 червня 2016 року, 10:41

У столичній галереї D12 стартував перший київський тиждень мистецтва Kyiv Art Week. Участь у відкритті заходу взяла заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

 «Надзвичайно приємно, що календар мистецьких заходів столиці поповнюється. Цього року у нас вперше відбувається такий захід як Kyiv Art Week, формат якого є дуже популярним у всьому світі. Тут спільно реалізуються творчі ініціативи молодих і визнаних митців. Так, сьогодні презентовано понад 20 галерей із 7 країн – Франції, Грузії, Білорусі, Литви, Польщі, України, Вірменії. Київ у світовому тренді культурних подій. Свій тиждень мистецтва проходить і в Берліні, Токіо, Будапешті. Аrt Basel – найбільша арт-подія світу щороку збирає у Швейцарії, США (Маямі) і Гонконгу провідних колекціонерів, галеристів та кураторів», – зазначила заступник голови КМДА.

Заходи у рамках Kyiv Art Week триватимуть у столиці до 20 червня 2016 року. Зокрема, у рамках проекту, 16 червня, у Музеї історії Києва стартує виставка молодих фотохудожників, де киянам та гостям столиці презентують проект «Мене тут немає». Окрім того, у цей день у Київському національному музеї російського мистецтва (вул. Терещенківська, 9) представлять одразу дві унікальні експозиції: виставку з закритих фондів музею «Сади Срібного століття» та приватну колекцію Давида Сігалова, яку відомий лікар-педіатр збирав понад 50 років. Поруч, у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, відбудеться виставковий та освітній проект Art & Science. Також у червоному корпусі університету імені Тараса Шевченка триватиме міжнародна конференція та панельна дискусія, які присвячені темі культурних стратегій розвитку міста.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]