Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці триває облаштування трамвайних переїздів за європейськими технологіями – КП «Київпастранс»

24 листопада 2016 року, 12:48

У столиці тривають роботи з реконструкції трамвайних переїздів. Зокрема, з 16 листопада 2016 року КП «Київпастранс» розпочало реконструкцію трамвайних переїздів на вулиці Автозаводській. Про це інформують у зазначеному комунальному підприємстві.

На час реконструкції заплановане облаштування двох трамвайних переїздів на перетині вулиці Автозаводської та Пріорської, а також Автозаводської і Лугової.

Сучасні конструкції переїздів виробляють за новітніми європейськими технологіями. Вони полягають у облаштуванні пристроїв суцільного покриття на трамвайних коліях із великогабаритних залізобетонних плит. На них монтуються рейки трамвайної колії на одному рівні з дорожнім покриттям. При цьому трамвайне полотно вирівнюється за висотою з прилеглим покриттям проїжджої частини вулиці. Це забезпечує комфортний і безпечний перетин переїзду автотранспортом.

Термін служби такої конструкції становить понад 20 років (до граничного зносу рейок), і вона практично не вимагає поточного обслуговування.

23 листопада завершено реконструкцію трамвайного переїзду на перетині вулиці Автозаводської та Пріорської. Наразі працівники КП «Київпастранс» частково виконують роботи на перетині вулиць Автозаводської та Лугової. На час ремонтних робіт наземний громадський транспорт курсує за спеціальним режимом руху. Реконструкцію трамвайних переїздів планують завершити до 15 грудня 2016 року.

«Комфорт та безпека проїзду наших пасажирів залежить не лише від якості надання перевезення, а й від якості дорожнього покриття. Реконструкція переїздів на вул. Автозаводській відбувається за сучасними новітніми технологіями. Ми намагаємось зробити столичні трамвайні переїзди максимально безпечними і такими, що відповідатимуть європейським стандартам. Усі роботи плануємо завершити до 15 грудня 2016 року, а у 2017 році виконати капітальні ремонти ще на 18 об’єктах», – зазначив генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]