Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбувся круглий стіл «Зробити Київ дружнім і безбар'єрним. Успішний регіональний та зарубіжний досвід»

29 вересня 2017 року, 17:00

Сьогодні, 29 вересня, у Києві відбувся круглий стіл із теми: «Зробити Київ дружнім і безбар'єрним. Успішний регіональний та зарубіжний досвід». Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Однією з головних тем обговорення стала доступність столиці для всіх її мешканців та гостей, адже це питання стосується не тільки людей з обмеженими можливостями, а й молодих сімей з дитячими візочками, велосипедистів, людей похилого віку.

На круглому столі делегації з різних міст України поділились досвідом щодо доступності міського простору та запропонували свої бачення у вирішенні цього питання. Представники Департаменту транспортної інфраструктури розповіли про концепцію розвитку велосипедної інфраструктури та презентували впровадження у центральній частині міста безбар'єрного середовища, яке дозволить зробити Київ комфортним як для всіх пішоходів та велосипедистів, так і для людей з обмеженими можливостями.

Що стосується транспорту у столиці, то за даними КП «Київпастранс», на сьогодні функціонує 691 автобус (431 з них – низькопідлогові, тобто передбачені для користування людей з обмеженими можливостями), 510 тролейбусів (серед яких 437 для людей з інвалідністю) та 419 трамваїв (серед яких лише 47 мають можливість перевозити людей на візках). Уже цього року планується закупити 100 автобусів, 80 тролейбусів та 47 трамваїв, які зможуть перевозити людей з обмеженими можливостями. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]