Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відзначать 100-річчя випуску перших поштових марок України

20 липня 2018 року, 18:13

У столиці згідно з Указом Президента відсвяткують 100-річчя випуску перших поштових марок України. Зокрема, запланово провести урочисті виставкові, просвітницькі та інші заходи з нагоди ювілею вітчизняної філателії.

Серед іншого, цим документом передбачено випуск тематичних філателістичних, історичних і науково-популярних видань, зокрема, присвячених авторам перших поштових марок України – художникам Георгію Нарбуту та Антінові Середі, створення виставкових та музейних експозицій, а також документально-публіцистичного фільму.

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» за участю громадських організацій має провести у жовтні цього року XVI Національну філателістичну виставку, випустити в обіг поштову марку і конверт, присвячені 100-річчю випуску перших поштових марок України, здійснити спецпогашення поштової марки.

Також Національному банку України запропоновано опрацювати можливість виготовлення та випуску в обіг у встановленому порядку пам’ятної монети, присвяченої столітньому ювілею.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]