Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відзначать 80-річчя з дня народження В’ячеслава Чорновола

14 вересня 2017 року

У столиці відзначать 80-річчя з дня народження В’ячеслава Чорновола

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про відзначення на території Києва пам’ятних дат та ювілеїв у 2017 році». 

Документ спрямований на збереження української національної пам’яті та вшанування пам’ятних дат і ювілеїв. Тож, відповідно до рішення, цьогоріч у столиці пропонується урочисто відзначити чи вшанувати в тому числі:

14 жовтня - 75 років з початку формування Української Повстанської Армії;
21 жовтня — 70 років з дня масової депортації населення Західної України до Сибіру;
20 листопада - 100 років з часу проголошення Української Народної Республіки ІІІ Універсалом Української Центральної Ради;
17 грудня - 100 років з початку збройного опору Української Народної Республіки проти російської агресії;
24 грудня - 80 років з дня народження В’ячеслава Чорновола, державного, громадського, політичного діяча, журналіста, одного з лідерів українського правозахисного руху. 

Відповідно до рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має розробити, затвердити та забезпечити комплекс заходів із відзначення цих дат та ювілеїв. Вони передбачають спорудження меморіалів, пам’ятників, встановлення пам’ятних знаків та меморіальних дощок, створення та показ на телеканалі «Київ» документальних фільмів, присвячених цим подіям і особам, організацію тематичних виставок та культурно-мистецьких акцій на відповідну тему. 

«Запровадження системи заходів із відновлення та захисту української національної пам'яті є запорукою консолідації українського суспільства та збереження національної ідентичності, відновлення традицій та культури української нації. Це, у свою чергу, є однією із базових передумов збереження суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності», - зазначив співавтор документу, депутат Київради Юрій Сиротюк.

Рішення підтримали 90 депутатів Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]