Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вперше презентують технології підтримки осіб із залежностями та членів їхніх сімей

07 червня 2017 року, 16:58

8 червня о 10:00 відбудеться урочисте відкриття Міжнародної науково-практичної конференції: «Сучасні технології соціально-медичної підтримки осіб з проблемами залежностей та членів їхніх сімей». Про це повідомили у Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час пленарного засідання з нагоди відкриття виступатимуть представники Міністерства соціальної політики України, Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія», МБФ «Альянс громадського здоров’я».

До участі у конференції, що відбувається вперше, запрошені представники центрів соціальних служб та громадські організації, які практикують роботу із сім’єю, де є проблема залежності, представники медицини, зокрема клінік дружніх до молоді, науковці.

Із 12:00 до 13:00 відбудеться робота інформаційних майданчиків, де партнерські організації (ГО «Клуб «Еней», товариство «Анонімні наркомани», БО «Світ без залежності», ГО «АЛ-АНОН», ГО «НАР-АНОН», БФ «Мир та добробут», ГО УЦО АА) та КМЦСССДМ відповідно до Міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2016 – 2018 роки», презентують свій досвід роботи щодо підтримки сімей із залежністю. Журналісти зможуть взяти інтерв’ю у залежних і членів їхніх сімей.

Під час конференції розглядатимуться перспективи розвитку системи медико-соціальної допомоги киянам із проблемами хімічних залежностей, нові підходи до лікування опіоїдної залежності в контексті формування системи громадського здоров’я, невідкладну наркологічну допомогу – первинну ланку медичної підтримки осіб із проблемами залежностей та її роль у початку формування тверезого життя, рівень розповсюдження залежностей серед підлітків (за результатами проекту «Європейське опитування учнів щодо вживання алкоголю та наркотиків – ESPAD»), організацію роботи консультанта: проблеми та ресурси; результати дослідження регіональну оцінку із залученням до участі щодо поведінкових особливостей підлітків, які вживають наркотичні речовини.

Робота конференції продовжиться за трьома основними секціями: «Технології роботи з особами з проблемами залежностей», «Технології роботи з членами сімей осіб із проблемами залежностей», «Соціально-профілактична робота з підлітками, які вживають психоактивні речовини».

Конференцію, що триватиме з 8 до 9 червня, проводить КМЦСССДМ у партнерстві МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Місце проведення заходу: вул. А. Малишка, 1, зала «Конгрес» готелю «Братислава».

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (044)-456-77-81; (097)-528-96-09, Шабатіна Анна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]