Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вперше відбудуться Міжнародні хорові змагання – Микола Поворозник

05 березня 2019 року, 14:45

Із 27 до 31 серпня 2020 року у столиці вперше відбудуться Міжнародні хорові змагання. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час підписання між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) та компанією INTERKULTUR Management GmbH, яка представляє міжнародне хорове товариство, Меморандуму про проведення Міжнародних Хорових Змагань (International Choir Competition).

За словами Миколи Поворозника, у рамках заходу передбачено парад хорових колективів різних країн на вулиці Хрещатик, урочисті церемонії та концерти відкриття та закриття, конкурсна програма протягом трьох днів з міжнародним журі, відкриті концерти для всіх мешканців та гостей міста і гала-концерт.

«У конкурсі зазвичай беруть участь близько сорока команд з понад десяти різних країн світу. Відкриті концерти будуть безкоштовними, тож кожен охочий матиме можливість насолодитися хоровим співом. Наразі ми зробили багато кроків для того, щоб цей конкурс пройшов саме в Києві. Уже два роки поспіль ведуться перемовини щодо проведення конкурсу, оскільки, починаючи змагання у Києві, будуть задіяні усі міста України. Наразі Києву запропоновано прийняти найменший формат конкурсу, з якого зазвичай і починають співпрацю з містами. У разі ж успішного проведення заходу, місто зможе приймати Хорові змагання кожні два роки. Підписання меморандуму – це один з кроків до втілення в життя ідеї проведення цієї непересічної події саме у Києві», – зауважив Микола Поворозник.

Він окремо підкреслив, що після вдалого досвіду проведення Євробачення у столиці, захід подібного формату поширить аудиторію учасників та вболівальників, що в свою чергу призведе до збільшення потоку туристів до міста.

«Звичайно, що подібні заходи сприяють популяризації туристичного потенціалу столиці та збільшення туристичних потоків. Окрім того, це промоція міста на міжнародному рівні, поширення іміджу міста Києва та країни, зміцнення їх позиціонування на європейській арені і збільшення туристів на наступні роки», – підкреслив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]