Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи (+фото)

26 квітня 2023 року, 12:17

Сьогодні відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля», присвячена 37-м роковинам Чорнобильської трагедії і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Участь у ній взяли заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий, тимчасово виконуючий обов’язки голови Дніпровської районної в місті Києві державної  адміністрації Павло Бабій, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та представники громадських організацій.

«Чорнобиль – це не лише техногенна катастрофа та велика трагедія для всього світу, а й символ безмежної мужності та відваги нашого народу. У 2022 році, коли окупанти захопили Чорнобильську АЕС, наші військові та працівники станції змогли запобігти новій масштабній атомній катастрофі. На жаль, енергетика досі залишається об’єктом маніпуляцій російських загарбників. Із великою шаною та вдячністю схиляємо голову не тільки перед минулим, але й перед теперішнім героїзмом персоналу ЧАЕС, енергетиків та рятувальників, які нині працюють усупереч російському терору», – наголосила Марина Хонда.

Вона зазначила, що зараз в Києві проживає 72 тисячі людей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, і завдання міста – пам’ятати і забезпечити гідні умови проживання та якісне лікування для кожного.

«Пам’ятаємо усіх, хто віддав своє життя в боротьбі з радіацією, долаючи наслідки аварії. І шануймо героїзм і відданість справі тих, хто не допустив повторення катастрофи», – підкреслила Марина Хонда.

Вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]