Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці з'явиться ще одна комунальна спортивна школа

08 лютого 2018 року

У столиці з'явиться ще одна комунальна спортивна школа 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Маяк Оболоні».

Наразі в Оболонському районі міста знаходиться комплексна дитячо-юнацька спортивна школа “Маяк”. Вона в минулому належала громаді міста Києва. Однак, сьогодні існування цієї школи перебуває під загрозою, через бажання громадських організацій, які входять до складу засновників КДЮСШ “Маяк”, використати земельну ділянку для забудови.  Також є брак фінансування. 

Відповідне рішення має на меті створити на базі КДЮСШ “Маяк” комунальний заклад “Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Маяк Оболоні». При цьому тренерський колектив та учні школи зберігаються.  Також комунальний заклад поступово повинен перейняти у власність майно на сьогодні існуючої спортшколи “Маяк”. 

Створення комунальної спортивної школи сприятиме популяризації веслувальних видів спорту у столиці. Також на меті — гармонійне виховання, фізичний розвиток, повноцінне оздоровлення, змістовний відпочинок і дозвілля молоді, а також підготовка спортсменів для спортивного резерву збірних команд по веслуванню слалом Києва та України.

Загалом, як зазначається у пояснювальній записці, Київ має чудові можливості розвивати водні види спорту, особливо сприятливою для цього є місцевість в Оболонському районі, де знаходиться багато заток Дніпра. Там можна розташовувати спортивні комунальні школи для заняття веслувальним та іншими видами спорту.

Рішення підтримали 74 депутати Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]