Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Святошинському районі почне діяти Муніципальна варта

13 жовтня 2017 року, 16:04

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України Святошинська районна в м. Києві державна адміністрація уклала тристоронній Меморандум про партнерство та співпрацю між Київським міським громадським формуванням із охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» та Святошинським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві.

«Підписання Меморандуму є символічною подією для Святошинського району, якою розпочинається тристороння співпраця зі створення Муніципальної варти. Приємно, що наш район, за підтримки управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА та його очільника Олега Куявського,  перший серед районів столиці започатковує відповідну співпрацю», – наголосив голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

Своєю чергою керівник штабу Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» Ігор Марі подякував за довіру та висловив сподівання на подальшу консолідацію спільних дій та розширення партнерства.

Серед основних завдань Муніципальної варти – забезпечення правопорядку в усіх сферах життєдіяльності району. Допомогу у формуванні варти, заохочення населення, учасників АТО, мешканців району на партнерських засадах здійснюватиме громадська організація «Поліцейський центр бойових мистецтв «Закон і порядок».

Основні завдання Муніципальної варти:

  • забезпечення охорони порядку, профілактика правопорушень, інформування органів та підрозділів внутрішніх справ про скоєні злочини або ті, що готуються;
  • охорона майна, що перебуває у комунальній власності;
  • надання окремих видів правової та соціальної допомоги;
  • контроль за дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, благоустроєм території, чистотою вулиць, парків, скверів і прибудинкових територій, паркуванням автотранспорту, охороною паняток, організацією торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування тощо.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні Закон про муніципальну варту, який надає дозвіл місцевим органам самоврядування формувати регіональні правоохоронні органи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]