Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У травні в Київській опері українською мовою зазвучать перлини світового оперного мистецтва

28 квітня 2023 року, 12:05

Із 24 до 28 травня в Київській опері відбудеться вже традиційний мистецький проєкт «Тиждень у Київській опері, або Музика для дорослих». У цей час на сцені українською мовою зазвучать три перлини світового оперного мистецтва у виконанні зіркових солістів. Про це інформує Департамент культури КМДА.

Так, 25 травня глядачі побачать оперу Джакомо Пуччіні «Богемі». Саме ця вистава була удостоєна премії «Київська пектораль” у номінації «За кращу музичну виставу» 2017 року.

Традиційно 27 травня прозвучить «Ромео і Джульєтти» Шарля Гуно, яку можна назвати візитівкою Київської опери. Адже саме у її стінах 2021 року вперше в історії вітчизняного музичного театру шекспірівські персонажі «заговорили» українською.

28 травня столичній публіці буде представлена постановка з іскрометними жартами, динамічною зміною ситуацій і прекрасною музикою арій та ансамблів –  «Шлюбний вексель, або Щастя за добу» Джоаккіно Россіні.

Окрім опери, в рамках проєкту демонструватимуть і балетні твори. 24 травня  –шедевр українського композитора Євгена Станковича «Майська ніч» із романтичною історією кохання, фантасмагорією гоголівських пригод і невичерпною силою українського фольклору. А також 25 травня – одразу дві сучасні неокласичні балетні постановки на одну дію: «Далеко по сусідству» та «Історії у стилі Танго».

Детальніша інформація про вистави – на сайті Київської опери.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]