Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центрі Києва на розі вулиць Саксаганського та Шота Руставелі замінюють проблемну тепломагістраль

13 листопада 2020 року, 15:26

У центрі Києва замінюють проблемну тепломагістраль: на розі вулиць Саксаганського та Шота Руставелі триває перший етап модернізації теплотраси діаметром 700 мм. Про це повідомило КП «Київтеплоенерго».

За інформацією підприємства, теплотрасу експлуатують із 1972 року. За останні 5 років тут ліквідували 19 пошкоджень. Наймасштабніше – минулоріч, коли через промоїну ґрунту просів асфальт, постраждав автомобіль, зупинився рух громадського транспорту.

Труби прокладають у котловані глибиною 4 м та в тунелі. На першому етапі облаштують майже 600 м сучасних попередньо ізольованих труб із запірною арматурою європейського зразка та системою сигналізації про пошкодження. Нові труби розраховані на експлуатацію 40-50 років. Другий етап модернізації розпочнеться наступного року. Роботи організовані так, щоб мінімально обмежити рух у центрі міста.

Нагадаємо, що за програмою заміни зношених тепломереж «Київтеплоенерго» цього року проводить реконструкцію 100 км тепломереж. Загалом же за останні 2 роки замінено 230 км.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]