Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Упродовж жовтня у Києві демонтовано 867 незаконних рекламних засобів

07 листопада 2017 року, 11:41

Упродовж жовтня в столиці демонтовано 867 незаконних рекламних засобів, серед яких 425 одиниць демонтовано власниками цих РЗ.

Так, демонтовано наступні типи конструкцій у кількості: тимчасова виносна спеціальна конструкція – 59; тумба, що стоїть окремо – 25; щит, що стоїть окремо – 30; банер – 182; вивіска – 189; кронштейн – 169; лайтпостер, що стоїть окремо – 3; конструкції на даху – 16; холдер – 155; електронне табло – 8; транспорт – 1; прапор, прапорець – 6; лайтпостер на фасаді – 17; телевізійний екран, що стоїть окремо – 1; щит на фасаді – 1; елемент благоустрою – 1; транспарант-перетяжка над вулицею – 4.

Нагадаємо, упродовж вересня в столиці демонтовано 830 незаконних рекламних засобів, серед яких 438 одиниць демонтовано власниками цих РЗ.

Завдяки новим Правилам розміщення РЗ у Києві, кількість реклами на вулицях міста суттєво зменшиться вже впродовж двох років.

Відтак, нові Правила розміщення рекламних засобів у Києві уточнюють дозволені та заборонені формати конструкцій і їхні розміри, схеми розміщення реклами на території міста. Кількість нульових зон, де реклама заборонена зовсім, теж збільшена.

Особлива увага приділена безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП тощо.

Окрім того, згідно з документом, у розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від їхнього розміру: між найменшими форматами (сіті-лайтами) від 40 метрів і до 150 метрів між великими форматами (біл-бордами).

 

Довідково.

Звітність про роботу КП «Київреклама» можна отримувати за посиланням.

Також на сайті КП «Київреклама» можна перевірити законність тієї чи іншої рекламної конструкції та долучитися до проекту «Я – інспектор».

Окрім того, з ініціативи керівника КП «Київреклама» Олександра Смирнова було впроваджено реєстр включених на демонтаж РЗ. Із відповідним переліком, який оновлюється кожні три дні, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]