Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Україні діє платформа збору свідчень про російські воєнні злочини

28 квітня 2022 року, 16:13

Офіс Генерального прокурора спільно з українськими та міжнародними партнерами розробив платформа збору доказів воєнних злочинів та злочинів проти людяності Російської Федерації в Україні – warcrimes.gov.ua.

Платформа була запущена 6 березня 2022 року й об’єднала за координації Офісу Генерального прокурора зусилля правоохоронців України, міжнародних партнерів, громадських організацій та волонтерів.

Розробники наголошують, що вони дотримуються міжнародних стандартів, захищають інформацію та свідків, зберігає інформацію для здійснення правосуддя відповідно до українського законодавства, а також у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Кроки для фіксації воєнного злочину:

  • Залиште інформацію про себе;
  • Опишіть порушення із зазначенням точного місця та всіх деталей;
  • Завантажте фото або відео.

Зазначається, що зараз важливо якомога повніше та детальніше задокументувати кожен злочин та інформацію про причетних. А потерпілим необхідно отримати статус в кримінальному провадженні, повідомити про збитки та отримати право в майбутньому на компенсацію.

Повідомити про воєнний злочин можно на сайті warcrimes.gov.ua та у застосунку «Київ Цифровий», розділ «Свідчення громадян».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]