Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Університеті Грінченка відзначили 160-ту річницю від дня народження Бориса Грінченка

08 грудня 2023 року, 17:40

Сьогодні, 8 грудня, в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулися урочистості до Дня Університету, 160-ої річниці від дня народження Бориса Грінченка та 30-річчя відновлення імені Бориса Грінченка в назві Університету «Грінченко – наш сучасник».

Урочистості розпочалися з нагородження воїнів-грінченківців медалями «Честь. Слава. Держава» – за мужність, патріотизм, високу громадянську позицію, героїзм, бойові заслуги в захисті незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Відзнаки вручив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

«Я гордий сьогодні вручити від імені Київської міської ради, від імені Київського міського голови Віталія Кличка нагороди – те найменше, чим ми можемо відзначити наших Захисників. Дякуємо вам! І будемо сподіватися, що через рік, у цій же залі, ми зустрінемося вже після нашої Перемоги в цій війні. Слава Україні!» – наголосив Володимир Бондаренко.

Вітаючи грінченківську громаду із Днем Університету, проректор, голова комісії з реорганізації Університету Грінченка Олександр Турунцев зазначив:

«Університет – це не просто стіни, а перш за все це люди, які тут навчаються і працюють. Дуже важливо, що ми втілюємо нашу спільну місію – служити людині, громаді, суспільству. Я впевнений, що все те, що ми надбали за ці роки, буде тільки примножуватися й удосконалюватися».

Олександр Турунцев вручив медалі Бориса Грінченка «За служіння людині, громаді, суспільству» та «За особистий внесок у розвиток Університету». Іменними стипендіями Бориса Грінченка були відзначені студенти, які мають відмінні успіхи в навчанні, беруть активну участь у громадському житті, займаються благодійництвом, волонтерством. Крім того, було вручено грант переможцю конкурсу соціальних проєктів «З Києвом і для Києва» – журі обрало проєкт «Тактична домедична підготовка цивільних».

Цього дня відбулося відкриття виставки живопису, графіки та виробів декоративно-прикладного мистецтва в Галереї імені Віктора Огнев’юка «Натхненні Грінченком», а також презентація документального фільму майстерні тележурналістики «АстудіЯ» Університету «Не_остання вишиванка Грінченка».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]