Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «Дітки не киян зможуть безкоштовно перебувати у дитсадках»

31 січня 2019 року, 19:16

Київрада прийняла рішення, яким розширила дію базового фінансового нормативу (повна компенсація перебування дитини у комунальних дитячих садочках) і на діток громадян, які не зареєстровані у Києві, але є тримачами муніципальної картки «Картка киянина». Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Відтепер, після набуття рішенням чинності, усі мешканці Києва, які отримали «Картку киянина», на рівні із зареєстрованими киянами мають право на безоплатне перебування їхніх діток у комунальних садочках. А також, місто бере на себе зобов’язання зі сплати за перебування діток у приватних садочках у рамках визначеного базового фінансового нормативу. Отримати муніципальну картку дуже просто. Ви працюєте у Києві і сплачуєте податки? Тримайте карту», – сказав Валентин Мондриївський.

Він додав, що наразі базовий фінансовий норматив (БФН) визначений на рівні 2500 грн.

«Я наполегливо рекомендую всім громадянам, що працюють у Києві, оформлювати картку киянина. Адже освітній додаток – лише маленька частина її функціоналу», – наголосив заступник голови КМДА.

Відповідні зміни внесено до міської цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки». Окрім того, зазначена програма передбачає продовження безоплатного харчування усіх учнів 1-4 класів, а також забезпечення безоплатного харчування діток, які отримують соціальну допомогу згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, минулого року Київрада ухвалила впровадження у столиці нового механізму фінансування дошкільних закладів «Гроші ходять за дитиною».

Місто, відповідно до ухваленого рішення, закуповуватиме для дітей освітню послугу в дошкільних закладах будь-якої форми власності: у комунальних – повністю, у приватних – на рівні визначеного базового фінансового нормативу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]