Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «Київ перше місто України, яке автоматизує систему потреб закладів освіти»

20 серпня 2020 року, 10:37

Уперше в історії країни буде автоматизовано систему потреб закладів освіти Києва. Про це заявив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський під час Серпневої педагогічної онлайн-конференції.

«Київ – тестовий майданчик важливих освітніх реформ і проєктів. Один з таких – Карта освітніх потреб. Її ідея полягає у створенні єдиної аналітичної системи інформації про технічний стан шкіл та садочків Києва. Завдяки цьому пріоритетність ремонтів та закупівель буде тепер визначатись автоматично, без ручного управління. Ми зібрали всю інформацію про стан покрівель, фасадів, навчальних класів, місць загального користування та благоустрій територій і тепер маємо дані для визначення пріоритетності шкіл, які в першу чергу потребують уваги та ресурсів. Сьогодні вже внесено понад 60 тисяч показників з технічного стану та матеріально технічного забезпечення освітніх закладів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що система дає можливість групування пріоритетних закладів як у районах, так і у місті загалом, за окремими програмами та видами робіт.

«2021 рік має стати революційним у своєчасних та необхідних ремонтах для шкіл і садочків. Така практика дозволить нам не лише оперативно відслідковувати технічний стан закладів освіти, а й розвивати та розбудовувати освітню інфраструктуру столиці планомірно і збалансовано. Адже ми розуміємо, що умови для навчання у Києві мають бути однаково комфортними для всіх», – сказав Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]