Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «Місто почало фінансувати перебування маленьких киян у приватних дитячих садочках»

05 березня 2019 року, 14:03

У 2019 році у Києві почала працювати програма «Гроші ходять за дитиною», яка передбачає компенсацію містом певних витрат у садочках будь-якої форми власності. Подібна програма показала свою ефективність у багатьох європейських країнах, і в минулому році практично одностайно була підтримана Київською міською радою.

«Місто зробило достатньо прості та прозорі кроки, вирахувавши вартість перебування однієї дитини у садочку для бюджету Києва. Тепер сама ця сума перераховується освітньому закладу за кожного малюка, який отримує дошкільну освіту, і батьки в такому разі можуть самі обирати заклад, що фінансуватиметься містом. Головним критерієм вибору тепер стає якість закладу та рівень навчання, тож комунальним закладам доведеться стати конкурентоспроможними», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У столиці вже укладено перший договір про співпрацю з приватним освітнім дошкільним закладом, і батьки відчули на собі працездатність програми «Гроші ходять за дитиною».

Мова йде про компенсацію базового фінансового нормативу, визначеного на рівні 2500 грн.

«Це наша відповідь скептикам, які мали сумніви в ефективності програми. Ті, хто вже встиг скористатись послугою, відтепер, як мінімум, заощадять для сімейного бюджету близько 30 тисяч гривень на рік, а це в наш час солідна сума», – підкреслив Валентин Мондриївський.

У столиці очікують, що зі збільшенням обізнаності про дію програми, до неї активніше почнуть долучатися й інші приватні дитячі садочки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]