Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «Музей Української революції повернеться до «Будинку вчителя» після реставрації»

04 червня 2019 року, 10:41

Реставрацію «Будинку вчителя» буде розпочато найближчим часом – це принципова позиція міської влади. Сьогодні історична будівля потребує відновлення, існує реальна небезпека для тих орендарів, які знаходяться всередині пам’ятки. Як зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, якщо терміново не закрити «Будинок вчителя» для відвідування, у небезпеці будуть і люди, і сама будівля.

«Зараз стан будівлі, відповідно до обстеження ще дворічної давнини, знаходиться у незадовільному стані. Фактично будівля руйнується без відповідних робіт з відновлення, і ми не можемо дозволити її втратити або довести ситуацію до людських жертв. Тому ми змушені терміново розпочати реставрацію «Будинку вчителя» і не дамо будь-кому маніпулювати громадською думкою», – заявив Валентин Мондриївський.

Будь-які заяви щодо «боротьби з орендарями» заступник голови КМДА схарактеризував як неправдиві та підкреслив, що після реставрації будівлі всі некомерційні організації повернуться до «Будинку вчителя».

«Такі заклади, як Музей Української революції 1917-1921 років, це наша пам'ять і наша гордість. Тільки за останні 15 років наша країна пережила дві революції. Ми маємо пам’ятати те, що боротьба за незалежність держави почалась не вчора, а сто років тому. І такий музей заслуговує отримати найкращі умови для перебування, а його відвідувачі мають насолоджуватись експозицією, а не чекати на неприємні сюрпризи зі стелі», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Усі орендарі «Будинку вчителя» були заздалегідь попереджені про початок необхідних для будівлі робіт, а кияни та гості міста з розумінням поставились до тимчасових незручностей. Найголовніше те, що для міста і країни буде збережено унікальну та знакову споруду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]