Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Проїзд у комунальному транспорті Києва для школярів лишається безкоштовним

18 січня 2022 року, 12:38

Проїзд у комунальному транспорті для школярів залишиться безкоштовним, але для цього необхідно оформити електронну картку учня для дитини до 1 березня 2022 року. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Проєкт «Електронна картка учня» розпочато у 2019 році. З того часу столичні заклади освіти неодноразово закликали батьків оформити новий документ, який має стати єдиним для використання у транспорті. Наразі майже для половини учнів уже оформлено та видано новий електронний документ. У той же час решта батьків не квапиться приєднатись до проєкту. Ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим чином надавати можливість безкоштовного проїзду школярам. І в такому випадку батькам доведеться за них платити у громадському транспорті», – зазначив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА зауважив, що електронна картка учня – це сучасний сервіс, який не тільки дасть змогу оптимізувати контроль за витратами з міського бюджету на транспорт школярами, а й стане сучасним носієм корисних функцій – як для школярів, так і для їхніх батьків.

«Столиця є лідером у використанні сучасних сервісів. Завдяки електронній картці учня ми зі стовідсотковою точністю можемо оплачувати транспортну послугу, яку надаємо за рахунок міського бюджету учням-киянам. Надалі ми будемо використовувати нові сервіси як додатковий функціонал для карток, що зробить їх ефективним та сучасним інструментом для освітянської сфери, зокрема, для оплати харчування або контролю батьками за оцінками дітей», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він також зазначив, що два роки поспіль у столиці відтерміновували введення електронної картки учня саме через неактивну участь батьків у цьому процесі, але сучасні умови вимагають раціонального ставлення до столичного бюджету, і часу на експерименти більше немає. Остаточний перехід на новий застосунок має відбутись уже в березні, і це обґрунтована позиція міської влади.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]