Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Сучасний онлайн-підручник із фізики презентували столичним школярам

08 листопада 2021 року, 14:00

20 тисяч учнів 8-11 класів Святошинського та Дніпровського районів вже отримали свої індивідуальні ключі доступу до інноваційного додатка із фізики «BookVAR», який розроблений КНП «Освітня агенція міста Києва». Вже до кінця року доступ до застосунку отримають усі столичні школярі. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Вже ні для кого не секрет, що сучасне покоління краще сприймає саме «динамічний контент». Завдяки спеціальному додатку кожен учень просто зі свого смартфону зможе «оживити» експерименти з фізики та за допомогою свого гаджету побачити ті складні процеси, що завжди описуються лише статичними картинками підручників. Такий застосунок максимально спростить сприйняття матеріалу та точно стане у нагоді і учням, і викладачам, особливо в умовах дистанційного навчання», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, наразі додаток «BookVAR» працює з двома підручниками з фізики за редакцією В. Г. Бар’яхтара та В. Д. Сиротюка, якими користуються понад 90% учнів 8-11 класів. Інші ж старшокласники, мають можливість завантажити електронну версію підручників на сайті МОН. Робота з підключенням інших підручників вже триває.

Також Валентин Мондриївський пояснив, що учням достатньо лише завантажили додаток із Play Market або App Store на мобільний телефон чи планшет, зареєструватись та активувати код від системи. Завдяки інтуїтивному простому інтерфейсу впоратись зможе будь-хто. Департамент освіти і науки разом із КНП «Освітня агенція міста Києва» підготував детальну інструкцію та рекомендації для учнів, викладачів та батьків за посиланням.

«До розробки проєкту долучалися й київські заслужені вчителі, завдяки чому розробникам вдалося домогтися максимальної реалістичності експериментів. Разом вони створили інноваційний продукт, аналогів якому немає в Європі», – додав Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]