Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві з осені розпочнуть масштабну програму з профорієнтації молоді

20 травня 2021 року, 13:02

У Києві з осені розпочнуть масштабну програму з профорієнтації молоді. Першим її кроком стане проведення профорієнтаційного тестування серед учнів 7–11 класів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цією ініціативою ми вирішуємо дуже актуальну проблему для підлітків та їхніх батьків. За статистикою, понад половина випускників університетів працюють не за фахом, тому в місті розробили спеціальний профорієнтаційний тест для визначення здібностей та інтересів дітей, для кращого вибору майбутньої професії», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що профорієнтаційний тест розроблений командою столичного проєкту «Освітній Хаб міста Києва», який є структурним підрозділом КНП «Освітня агенція м. Києва», та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

«Під час роботи над тестами ми використали найсучасніші розробки у сфері тестології. Тест є адаптивним та «підлаштовується» під людину, яка його проходить. Перевагою є те, що ми отримуємо точний результат за найкоротший час проходження. Інші ж профорієнтаційні тести тривають декілька годин, проте діти не завжди можуть бути сконцентрованими так довго – від першого до останнього питання, що критично важливо для точного результату», – пояснив автор системи профорієнтаційного тестування, заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Віталій Зубков.

Він додав, що в рамках пілоту до тестування долучилися понад 1600 учнів із 27 шкіл Шевченківського району столиці, а вже з осені пройти профорієнтаційний тест абсолютно безкоштовно зможуть й учні всіх інших шкіл Києва. Цей проєкт стане основою для всеукраїнської програми з профорієнтації учнів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]