Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У столичних профтехах готуватимуть спеціалістів за 96-ма професіями

09 червня 2021 року, 14:34

У Києві за шість років суттєво модернізували матеріально-технічну базу закладів професійної (професійно-технічної) освіти та продовжують працювати над оптимізацією кількості робітничих професій у місті. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цього року в бюджеті Києва передбачено 15,4 млн грн для проведення капітальних ремонтів та підготовки до нового навчального року в закладах професійної освіти. Крім того, ми продовжуємо працювати над оптимізацією кількості робітничих професій із урахуванням потреб ринку праці», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, наразі в місті готують спеціалістів за 96-ма професіями, що чітко відповідає запитам сучасного ринку праці. А на такі напрями, як, наприклад, «Паркетник» та «Оператор комп’ютерного набору», більше не прийматимуть документи.

«Наразі наше завдання – припинити підготовку з неактуальних спеціальностей та осучаснити ті, що залишаться. Так поступово ми збільшимо трудовий потенціал столиці, що дасть можливість розвинути промисловість та підприємництво в нашому регіоні, зокрема, і рівень добробуту його мешканців», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він додав, що в новому навчальному році передбачено створення 4-х навчально-практичних центрів, а також архітектурної доступності маломобільних груп населення в 6 закладах освіти.

Довідково.

У Києві функціонує 23 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, навчання в яких здійснюється на безоплатній основі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]